Jump to content

WHMCS - Erro após Atualização Cpanel


Recommended Posts

Olá Amigos,

Hoje atualizei o Cpanel/WHM de 2 dedicados diferentes.
Apos atualizações ambos pararam de conectar com meu WHMCS (que está em ip/dedicado diferente deles).
O Teste de servidor Falha e qualquer automação apresenta erro: "Module Command Error - An unknown error occurred".

Já pausei Cphulk e chequei firewall de ambos os lados e nada.

Outros servidores que ainda não foram atualizados se comunicam ok com o WHMCS.

Alguém está passando por esse problema?

Alguma sugestão?

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Para solucionar o problema será necessário atualizar o WHMCS para a versão 7.3 ou superior: ========== Hello,The issue would be that you have an older version of WHMCS which is trying to use

Aqui está na verssão 72.0.10 e esta normal, qual versão foi atualizada?

Recebi a mesma resposta. Atualizei o WHMCS e problema foi resolvido!

Realmente, atualizei o cPanel em um servidor de testes e a conexão com o WHMCS não funciona. Mesmo com o Firewall desabilitado.

Pela depuração de módulos do WHMCS, ocorre o erro 404, então alguma URL do cPanel foi modificada.

 Hospedagem de Sites, Revenda de Hospedagem, Servidores Virtuais, Registro de Domínios
Link to post
Share on other sites
1 minuto atrás, Fernando Ferenz disse:

Aqui está na verssão 72.0.10 e esta normal, qual versão foi atualizada?

O problema ocorre com a nova versão 74.0.4 do cPanel, com a versão 72 funciona normalmente. Enviei um ticket para o cPanel neste momento.

 Hospedagem de Sites, Revenda de Hospedagem, Servidores Virtuais, Registro de Domínios
Link to post
Share on other sites
1 hora atrás, Fernando Ferenz disse:

Tentou desabilitar o CSF?

 

Comando: csf -x

Ja desabilitei o CSF no servidor onde whmcs está instalado. Tb desabilitei nos outros dedicados. Cphulk e Modsecurity  tb nao resolveram.

9 minutos atrás, Jefferson disse:

O problema ocorre com a nova versão 74.0.4 do cPanel, com a versão 72 funciona normalmente. Enviei um ticket para o cPanel neste momento.

Tambem abri um ticket com eles.
Qualquer novidade postarei aqui.

13 minutos atrás, Fernando Ferenz disse:

Aqui está na verssão 72.0.10 e esta normal, qual versão foi atualizada?

v74.0.4

Link to post
Share on other sites

Para solucionar o problema será necessário atualizar o WHMCS para a versão 7.3 ou superior:

==========

Hello,

The issue would be that you have an older version of WHMCS which is trying to use the XML-API.

As of cPanel & WHM version 74 the Extensible Markup Language (XML) output format has been removed from all of our API functions. This removal is noted within cPanel's Release Notes for cPanel & WHM version 74 included below:

"Removed XML output in API functions
In cPanel & WHM version 74, we removed the Extensible Markup Language (XML) output format from all of our API functions. We previously deprecated XML output in cPanel & WHM version 66.

Important: You must use the JSON return format when you call API functions."

Source: https://documentation.cpanel.net/display/74Docs/74+Release+Notes#id-74ReleaseNotes-RemovedXMLoutputinAPIfunctions

XML output was deprecated in cPanel & WHM version 66 noted within the cPanel Deprecation Plan found below:

https://documentation.cpanel.net/display/CKB/cPanel+Deprecation+Plan#cPanelDeprecationPlan-Planneddeprecationsandremovals

In order to correct your issue with WHMCS, you will need to update WHMCS to version 7.3 or newer.

If you have any questions or concerns about the above information please don't hesitate to reach out to us.

Thanks,

--
Hans B.
Technical Analyst
cPanel, Inc.

  • Like 2
 Hospedagem de Sites, Revenda de Hospedagem, Servidores Virtuais, Registro de Domínios
Link to post
Share on other sites
5 horas atrás, Jefferson disse:

Para solucionar o problema será necessário atualizar o WHMCS para a versão 7.3 ou superior:

==========

Hello,

The issue would be that you have an older version of WHMCS which is trying to use the XML-API.

As of cPanel & WHM version 74 the Extensible Markup Language (XML) output format has been removed from all of our API functions. This removal is noted within cPanel's Release Notes for cPanel & WHM version 74 included below:

"Removed XML output in API functions
In cPanel & WHM version 74, we removed the Extensible Markup Language (XML) output format from all of our API functions. We previously deprecated XML output in cPanel & WHM version 66.

Important: You must use the JSON return format when you call API functions."

Source: https://documentation.cpanel.net/display/74Docs/74+Release+Notes#id-74ReleaseNotes-RemovedXMLoutputinAPIfunctions

XML output was deprecated in cPanel & WHM version 66 noted within the cPanel Deprecation Plan found below:

https://documentation.cpanel.net/display/CKB/cPanel+Deprecation+Plan#cPanelDeprecationPlan-Planneddeprecationsandremovals

In order to correct your issue with WHMCS, you will need to update WHMCS to version 7.3 or newer.

If you have any questions or concerns about the above information please don't hesitate to reach out to us.

Thanks,

--
Hans B.
Technical Analyst
cPanel, Inc.

 

Recebi a mesma resposta.

Atualizei o WHMCS e problema foi resolvido!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


Chat

Chat

    You don't have permission to chat.
    ×
    ×
    • Create New...